U kunt op 3 manieren een hypotheek historisch maken:

- via de hypotheektegel van de relatie

- via het hypotheek scherm

- in de hypotheek zelf

Een hypotheek historisch maken via de hypotheektegel:

Open de relatiekaart van de relatie van wie u de hypotheek historisch wilt maken en open de hypotheektegel:

Selecteer in de hypotheektegel de hypotheek die u historisch wilt maken en klik op het rode icoontje. Klik op "Ja" bij d emelding of u het zeker weet.

De hypotheek zal nu de status "historisch" krijgen in het overzicht.

Via het wekker icoontje worden de historische hypotheken getoond (deze zijn grijs in het overzicht):

Een hypotheek historisch maken via het hypotheek overzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek hypotheek' en haal het juiste hypotheeknummer op:

Klik hierna op "hypotheek historisch maken" bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om de hypotheek historisch te maken.

Als u in het hypotheekoverzicht nu een filter aanzet voor historische hypotheken dan zult u zien dat de hypotheek de status historisch heeft.

Een hypotheek historisch maken in de hypotheek zelf:

Ga naar de hypotheek en open deze (dit kan via de hypotheektegel van de relaties of via het hypotheek overzicht).

Zet rechts bovenin het hypotheek scherm de Status op 'Historisch' in plaats van 'Actueel' en sla de hypotheek op.

Een historische hypotheek is altijd weer te activeren. Zie hiervoor het hoofdstuk 'hypotheek activeren'