Als u een nieuwe tijdgebonden servertaak aan wilt maken dan dient u als volgt te werk te gaan:

Stap 1: Ga via het witte boekje links bovenaan uw scherm in de cockpit naar "Tijdgebonden Servertaken" gevolgd door "Tijdgebonden servertaken".

Stap 2: U komt nu in het overzicht met reeds bestaande tijdgebonden servertaken. Klik hier op "Taak toevoegen"

Het volgende scherm zal openen:

Stap 3: Hier geeft u de taak een Naam en een Omschrijving en vervolgens klikt u op Design. U komt nu in de "Tijdgebonden servertaak deigner" terecht waar u de servertaak aan kunt gaan maken.

Stap 4: U sleept de door u gewenste handeling in de Flowchart. Alle handelingen staan links in het scherm. U pakt ze daar op en sleept ze naar het grote witte veld in het midden.

Stap 5: Vervolgens trekt u een pijl van start naar de handeling. De lijn moet de blokjes raken die te zien zijn als u met de muiscursor het kader om "Start" en het kader rondom de benaming van de taak raakt.

Als u in dit geval op het blokje klikt verschijnt rechts het volgende scherm:

Let op; het volgende is belangrijk.

Namen van sjablonen e.d. dienen ingevoerd te worden tussen dubbele aanhalingstekens.

Cijfers vult u in zonder aanhalingstekens.

Stap 6: Om de taak op te slaan klikt u rechts op het kruisje in de designer. Klik op "Ja" bij de melding of u de wijzigingen op wilt slaan.

Stap 7: Assu® zal vervolgens vragen of deze taak opgeslagen dient te worden.

Stap 8: U komt vervolgens weer terug in de Tijdgebonden servertaak specificatie en hier klikt u op 'Opslaan'.

Uw Tijdgebonden servertaak  is gemaakt en terug te vinden in het overzicht.

In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht van alle tijdgebonden servertaken die er in Assu te maken zijn en een korte uitleg wat ze doen.