Naast prolongatieberichten worden er ook andere berichten aangeleverd (mutaties/royementen, opschortingen).

Als u overige berichten wilt gaan verwerken dient u als volgt te werk te gaan:

Stap 1: U klikt op de cockpit op het tabblad ‘Financieel/ADN' en hierna op 'Berichten Verwerken'.

Stap 2: Vervolgens klikt u op "Overige berichten".

U krijgt een lijst te zien met alle aangeleverde berichten.

Bovenstaand scherm is vanaf versie 1.2621.3.23 te verversen door op F5 te drukken.

Als u een groep berichten verwerkt die als soort "mutatie" hebben worden deze berichten één voor één verwerkt.

Zitten hier onderdelen van paketpolissen tussen, zullen deze automatisch worden meegenomen.

Als u een pakketpolis opent en Assu aangeeft dat er mutatieberichten klaar staat en u verwerkt vervolgens deze mutatieberichten dan worden de overige berichten op de onderdelen automatisch meegenomen.

Polis niet gevonden

Als er bij "Reden niet verwerkt" staat dat de polis niet gevonden kan worden, kunt u de volgende

zaken controleren:

-       Staat exact hetzelfde polisnummer in Assu®?

-       Staat er geen spatie voor of achter het polisnummer?

-       Staat de maatschappij op de polis goed?

-       Hoe wordt het bericht aangeleverd? Als pakket, losse polis of als onderdeel? En hoe staat de polis in Assu®?

U heeft dan een aantal mogelijkheden voordat u definitief gaat verwerken:

- berichten vergelijken

- berichten tonen

- berichten handmatig koppelen

- berichten omzetten naar nieuw contract en daarna verwerken

- toon polis

Stap 3: De berichten verwerken:

Indien het bericht akkoord is en verwerkt kan worden klikt u op "Verwerk". In tegenstelling tot de prolongatie worden de overige berichten stuk voor stuk verwerkt.

U dient eerst het pakket te verwerken alvorens de onderdelen te verwerken!

Als u een bericht verwerkt met een poliswijzigingsdatum erin krijgt u een waarschuwing dat er nog een prolongatiebericht met dezelfde poliswijzigingsdatum nog niet verwerkt is.

Vanaf versie 1.2619 is het mogelijk meerdere mutatieberichten tegelijk te selecteren en in 1 keer om te zetten naar een nieuw contract!

Vanaf versie 1.2620: als er tijdens het verwerken van berichten een polis open staat voor het geselecteerde bericht volgt er een melding dat er een polis open staat en deze wordt afgesloten op het moment dat u op "OK" klikt:

Vanaf versie 1.2622.3.14 wordt niet meer automatisch de polis geopend als er berichten voor een bepaalde polis klaar staan. Het berichten scherm dient eerst gesloten te worden voordat de polis getoond wordt! Dit in verband met het feit dat het weleens gebeurde dat de polis met oude gegevens overschreven wordt als het systeem achter de schermen nog aan het verwerken was.

Vanaf versie 1.2621 wordt er op de factuur die getoond wordt na het verwerken van een ADN bericht (wat geen prolongatie is) getoond wie de ADN boeking verwerkt heeft:

Vanaf versie 1.2622.3.12 kunt u een wachtrij maken voor het verwerken van meerdere ADN berichten waardoor u gelijk verder kunt met uw werkzaamheden en niet hoeft te wachten op het verwerken van de geselecteerde regels.

Selecteer hiervoor de regels die u wilt verwerken en klik op "Verwerk". Als u daarna op "Berichten in behandeling" klikt krijgt u de wachtrij te zien:

Als u hierna op "Ververs" klikt zullen de berichten verwerkt worden en de lijst wordt leeg.

Markeren als verwerkt

Als er berichten aangeleverd worden die verder niet verwerkt hoeven worden dan kunt u het bericht selecteren en daarna op "markeren als verwerkt" klikken. Er worden dan geen mutaties aangebracht in het systeem.

Boekingen die aangemaakt zijn door het verwerken van ADN berichten zijn niet meer aan te passen. U kunt er ook geen reden aan toe kennen. Dit is alleen mogelijk bij handmatige boekingen!!