Nadat u een polis historisch heeft gemaakt (zie hoofdstuk 'polis historisch maken') kunt u deze altijd weer activeren.

U kunt op 2 manieren een historische polis weer actueel maken (activeren):

- via het polis scherm

- in de polis zelf

Een historische polis actueel maken via het polis overzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek polis' en haal het juiste polisnummer op:

Klik hierna op "Polis activeren"  bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om de polis actueel te activeren.

Als u in het polisoverzicht nu een filter aanzet voor actuele polissen dan zult u zien dat de polis de status actueel heeft.

Een historische polis actueel maken in de polis zelf:

Ga naar de polis en open deze (dit kan via de polistegel van de relatie via het polisoverzicht).

Zet rechts bovenin het polis scherm de Status op 'Actueel' in plaats van 'Historisch' en sla de polis op.

Let op bij pakketpolissen: als je een pakketpolis activeert dan zet Assu® alleen de hoofdpolis op actueel. De onderdelen zul je 1 voor 1 op bovenstaande wijze moeten activeren!