Als u vanuit de cockpit naar 'Algemeen' -  'Zoek Relatie' gaat dan krijgt u een overzicht van al uw relaties. U kunt vanuit dit scherm filters aanbrengen om te zoeken naar de diverse relatiesoorten en relatietypes.


Relatiesoorten:


Assu® kent vier soorten relaties: klant, prospect,lead en leverancier. Uw daadwerkelijke klanten zijn van het soort ‘klant’. Hun partners, kinderen, ouders, gelieerde bedrijven en andere relaties die u wel wilt administreren in Assu® maar geen producten afnemen zijn van het soort ‘prospect’. Derde partijen waarmee uzelf zaken doet en wilt administreren in Assu® kunt u als soort ‘leverancier’ administreren.


Screenshot versie 1.2620


Deze relatiesoorten kunnen zowel privé als zakelijk zijn, let dus goed op uw filters als u relaties gaat zoeken!Relatietypes:


Assu® kent twee types relaties; privé en zakelijk. Wanneer u een nieuwe relatie maakt zal dit ook de eerste keuze zijn die u moet maken. 

- Privé relaties zijn particulieren met een geboortedatum en BSN. 

- Zakelijke relaties zijn bedrijven waarvan u bijvoorbeeld het KVK-nummer en de oprichtingsdatum van kunt bijhouden.


Een veel gestelde vraag is: “Hoe administreer ik ZZP’ers in Assu®?”. 
Hiervoor zult u uzelf de vraag moeten stellen hoe u zaken doet met deze persoon: 

-Heeft de ZZP’er enkel zakelijk producten bij u lopen, dan maakt u een zakelijke relatie aan. 

-Heeft de ZZP’er zowel zakelijk als privé producten bij u lopen dan maakt u zowel een zakelijke relatie als een privé relatie aan. 

Deze kunt u desgewenst in hetzelfde dossier plaatsen zodat u altijd alle informatie van zowel het bedrijf als de persoon bij de hand heeft. Ook kunt u dan het bedrijf als premiebetaler selecteren op polissen van de privé relatie en andersom.Screenshot versie 1.2620