Nadat u een schade historisch heeft gemaakt (zie hoofdstuk 'schade historisch maken') kunt u deze altijd weer activeren.

U kunt op 2 manieren een historische schade weer actueel maken (activeren):

- via het schade scherm

- in de schade zelf

Een historische schade actueel maken via het schade overzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek schade' en haal het juiste schadenummer op:

Klik hierna op "Schade activeren" bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om de schade actueel te maken.

Als u in het schadeoverzicht nu een filter aanzet voor actuele schades dan zult u zien dat de schade de status actueel heeft.

Een historische schade actueel maken in de schade zelf:

Ga naar de schade en open deze (dit kan via de schadetegel van de relatie/polis of via het schade overzicht).

Zet rechts bovenin het schade scherm de Status op 'Actueel' in plaats van 'Historisch' en sla de schade op.