U kunt op twee manieren een schade toevoegen aan een polis. In beide gevallen gaat u eerst naar de betreffende poliskaart.

(let op: bij een pakketpolis dient u de schade aan het onderdeel te koppelen: u kunt de schade NIET aan de hoofdpolis koppelen!).

Daar kunt u boven in het lint op "Schade toevoegen" klikken of op de schade-tegel op het groene plusje klikken.

U krijgt daarna onderstaande wizard te zien die u helpt bij het toevoegen van een nieuwe schade.

Stap 1: Schade vul hier de algemene gegevens van de schade in:

Dit scherm heeft de volgende velden:

Schadenummer:

Wanneer u zelf een schadenummer wilt invullen vult u die hier in. Als u géén nummer invult zal Assu® zelf een nummer aanmakend beginnend met het jaartal gevolgd door een S

en een vijfcijferig getal dat telkens met één wordt verhoogd. 19S00001, 19S00002 etc.

Datum:

Hier vult u de datum in waarop de schade is ontstaan. Standaard vult Assu® hier de huidige datum in.

Omschrijving:

In dit tekstveld vult u een omschrijving van de schade in. U kunt dit veld later nog aanvullen met meer details wanneer die bekend worden.

Klik op de groene pijl naar rechts of "Stap 2" om naar het tweede tabblad te gaan:

Stap 2: Wanneer u ook al gegevens heeft van de eventuele tegenpartij kunt u die gelijk invullen. U kunt deze gegevens ook later op de schadekaart nog invullen.

Naam:

Hier vult u de naam van de tegenpartij in.

Adres:

Hier vult u de naw gegevens van de tegenpartij in. Wanneer u op het huisje klikt opent u het scherm voor adresverrijking.

Postcode:

Hier vult u de postcode van de tegenpartij in.

Plaats:

Hier vult u de woonplaats van de tegenpartij in.

Provincie:

Hier vult u de provincie van de tegenpartij in.

Land:

In dit veld vult u het land van de tegenpartij in. Standaard vult Assu® hier Nederland in.

Telefoonnummer:

Hier vult u het telefoonnummer van de tegenpartij in.

E-mailadres:

Hier vult u het e-mailadres van de tegenpartij in.

Maatschappij:

Als de betrokken maatschappij van de tegenpartij al in Assu® staat kiest u die in deze lijst.

Mij. niet in bestand:

Als de betrokken maatschappij van de tegenpartij niet in Assu® staat kunt u in dit veld de naam invullen.

Polisnummer:

In dit veld vult u het polisnummer in van de betrokken polis van de tegenpartij.

Kenteken:

Hier vult u het kenteken in als er een voertuig betrokken is bij de schade.

Extra informatie:

Hier kunt u extra informatie kwijt over de schade.

Klik op de groene pijl naar rechts of "Stap 3" om naar het derde tabblad te gaan:

Stap 3: Op het derde tabblad vult u eventuele getuigengegevens in:

Naam:

Vul hier de naam van de getuige in.

Adres:

Vul hier het adres van de getuige in. Wanneer u op het huisje klikt opent u het scherm voor adresverrijking.

Postcode:

Vul hier de postcode van de getuige in.

Plaats:

Vul hier de woonplaats van de getuige in.

Provincie:

Vul hier de provincie van de getuige in.

Land:

Vul hier het land in. Standaard vult Assu® hier Nederland in.

Telefoonnummer:

Vul hier het telefoonnummer van de getuige in.

Emailadres:

Vul hier het e-mailadres van de getuige in.

Klik op de groene pijl naar rechts of "Stap 4" om naar het vierde tabblad te gaan:

Stap 4: Toont het eigen risico op de schade. U dient hier op 'Opslaan' te klikken.

Stap 5: Heeft u een motorrijtuigen verzekering waarop er meerdere objecten verzekerd zijn? Dan zult u merken dat er automatisch een 5e tabblad getoond wordt waarop u het verzekerde object dient te selecteren. Klik hierna op "Opslaan" om automatisch op het schadescherm te komen.

Het kenteken van het object ziet u nu terug in de schade onderaan het scherm bij tabblad "Bestuurder".

U komt nas het afwerken van de schade wizard op de schadekaart terecht waar u de overige gegevens kwijt kunt die betrekking hebben op uw schade.