Als u een eigen sjabloon aan wilt maken in Assu® dient u een aantal stappen uit te voeren.

Stap 1: Om een sjabloon toe te voegen aan Assu® klikt u in de cockpit van Assu®, in het lint boven in beeld, op het tabblad 'Onderhoud' en klikt u vervolgens op "Sjablonen" .

U krijgt vervolgens een venster te zien genaamd 'Sjablonen'. Hierop staat een aantal knoppen evenals een overzicht van alle al in Assu® aanwezige sjablonen.

Stap 2: Om een nieuw sjabloon te maken klikt u vervolgens op het groene plusje .

U komt nu in een scherm terecht ("Sjabloon details") waar u de volgende velden dient te vullen:

Soort:

Hier geeft u aan wat voor soort sjabloon het wordt. Eentje voor brieven of eentje voor e-mails***.

Type:

Hier geeft u aan vanaf welke kaart u het sjabloon wilt gebruiken: vanuit relaties, polissen, schades, abonnementen et cetera.

In dit hoofdstuk leest u meer over onze sjabloontypes.

Type "verhuisbericht" is specifiek voor verhuisberichten/verhuisbrieven/adreswijzigingen bedoeld!

Omschrijving:

Geef een voor uzelf duidelijke omschrijving van het sjabloon.

E-mail onderwerp:

Als het om een e-mail sjabloon gaat dient u hier het onderwerp van de mail te vermelden.

Indien u dit vergeet moet u dit later alsnog doen bij het verzenden van de e-mail!

Portefeuille:

Indien u met multiportefeuille werkt dient u hier de juiste portefeuille te selecteren.

Uitsluiten van mailing wizard:

Als het sjabloon uitgesloten dient te worden van de mailingen wizard dient u hier een vinkje te zetten. U kunt dit sjabloon dan niet selecteren.

***Als u kiest voor "e-mail" kunt u bij het e-mail onderwerp ook invoegvelden gebruiken. Klik hiervoor op het eerste icoontje achter 'E-mail onderwerp' en voeg de velden in die u wilt zien.

U kunt in het e-mail onderwerp ook een uniek kenmerk meegeven vanaf versie 1.2619. Hoe u dit kunt doen kunt u lezen in het hoofdstuk "uniek kenmerk".

Na het invullen van alle velden klikt u op "OK" (of selecteren als u een oude versie van Assu gebruikt) .

Hierna opent zich de Assu® tekst editor waarin u het sjabloon op dient te gaan maken wat later gebruikt zal worden als u een brief of mail gaat maken.

In het volgende hoofdstuk "de Assu tekst editor" wordt uitgelegd hoe de tekst editor werkt. Met deze editor bepaalt u de inhoud van een sjabloon.

Met andere woroden hoe de brief/mail er straks uit gaat zien wanneer u vanaf een relatie/product op de knop brief/mail versturen klikt.