Een hypotheek in Assu® bestaat uit één of meer hypotheekdelen.

Met de knoppen links in het tabblad kunt u de volgende acties uitvoeren:

*Voeg een hypotheekdeel toe aan de hypotheek door op het groene plusje te klikken:

Op een hypotheekdeel kunt u de volgende informatie toevoegen:

Variabele rente:

Dit dient u aan te vinken wanneer er variabele rente is.

Hypotheekdeelnummer:

Het hypotheekdeelnummer van dit hypotheekdeel.

Hypotheekvorm:

De hypotheekvorm van dit hypotheekdeel.

Polis:

De (leven)polis verbonden aan dit hypotheekdeel.

Bancair product:

Het bancair product gekoppeld aan dit hypotheekdeel.

Deelsom:

De som van dit hypotheekdeel.

Soort rente:

De soort rente van toepassing op dit hypotheekdeel.

Rentepercentage:

Het rentepercentage van toepassing op dit hypotheekdeel.

Start rente variabel:

De datum waarop de rente op dit hypotheekdeel variabel wordt.

Rentebedenktijd:

Wanneer er sprake is van rentebedenktijd vinkt u deze checkbox aan.

Variabele rente periode:

De looptijd van de variabele rente-periode in hele maanden.

Rente periode in mndn.:

De gehele rente-periode in hele maanden.

Rentevast in mndn:

De lengte van de rentevast-periode in maanden.

Ingangsdatum:

De datum waarop dit hypotheekdeel ingaat.

Start rentevast:

De datum waarop de rentevast-periode ingaat

Looptijd in maanden:

De looptijd van dit hypotheekdeel in maanden.

Einde rentevast:**

De datum waarop de rentevast-periode afloopt.

Expiratiedatum:

De datum waarop dit hypotheekdeel expireert.

Herzieningsdatum:

De datum waarop de rente op dit hypotheekdeel zal worden herzien.

NHG:

Wanneer Nationale Hypotheek Garantie van toepassing is op dit hypotheekdeel vinkt u deze checkbox aan.

Verstrekkingsnorm (%):

De verstrekkingsnorm als percentage van de waarde van het onderpand.

Box 1 bedrag:

Het bedrag van de deelsom dat in box 1 valt vult u hier in.

Box 3 bedrag:

Het bedrag van de deelsom dat in box 3 valt staat hier vermeld. Assu® zal dit automatisch invullen nadat u het bedrag voor box 1 invult.

Box 1 einddatum:

Hier kiest u de einddatum van het box 1 bedrag.

Consumptief bedrag:

Het consumptief deel van dit hypotheekdeel.

Afgelost per:

De datum per wanneer dit hypotheekdeel is afgelost.

Consumptief reden:

In dit veld vult u de reden van het consumptief bedrag in.

Opmerkingen:

Eventuele opmerkingen bij dit hypotheekdeel.

In het tweede tabblad van uw scherm kunt u de omzet-/provisiegegevens administreren.

Door op de knop achter 'Einde rente vast' te klikken kunt u een agendapunt aanmaken.

De datum van dit agendapunt staat standaard op 3 maanden vóór het aflopen van de rentevast periode.

* Pas het geselecteerde hypotheekdeel aan door middel van het potloodje.

* Maak het geselecteerde hypotheekdeel historisch door op het rode rondje te klikken. Wanneer het hypotheekdeel al historisch is zal deze worden verwijderd.

* Exporteer het huidige overzicht naar Excel® door middel van de Excel knop. Dit kan ook met de toetsencombinatie Ctrl + E.

* Het klokje toont de rentegeschiedenis van de hypotheekdelen.