De Workflow activiteit "Voldoet aan voorwaarde" zorgt ervoor dat de gekoppelde relatie of product aan 1 van de mogelijke voorwaarden moet voldoen.

Deze voorwaarden zijn in te regelen onder de Sub-activiteiten knop "Voorwaarde". Als er aan geen enkele voorwaarde voldaan kan worden zal de Workflow automatisch stoppen.

Bijvoorbeeld:

- haal alle actuele relaties op

- stuur een brief aan een relatie als hij een motorrijtuigenpolis heeft

- maak een notitie aan voor klanten zonder hypotheek

- toon alle klanten die een polis bij Aegon hebben

etcetera...

Voordat u aan een voorwaarde gaat beginnen dient u er rekening mee te houden dat het criterium wat u aan gaat leggen rekening houdt met het Workflow type wat u met de start van het bouwen van de Workflow gekozen heeft.

Het type bepaalt namelijk welke gegevens er in het veldje "Tabel" getoond gaan worden.

Selecteert u bijvoorbeeld een Workflow type "polis" dan worden in het voorwaarde scherm onder het veld "Tabel" alle criteria getoond die met een polis te maken hebben. U zult hier dan bijvoorbeeld geen hypotheekgegevens vinden.

In onderstaand voorbeeld gaan we alle actuele polissen ophalen van het soort "motorrijtuigen".

Stap 1: Sleep de activiteit "Voldoet aan voorwaarde" naar het middelste gedeelte van het scherm.

Stap 2: Verzin een titel en klik op "Voorwaarde toevoegen".

Stap 3: In het "Voorwaarde" scherm moet u uit een tabel bepaalde waardes kiezen.

Als u een Workflow aan wilt maken die over bepaalde polissen gaat moet uw Workflowtype "Polis" als Workflow type hebben bij het aanmaken van uw Workflow:

Klik op de knop "Criterium" om te bepalen waar hetgene wat u zoekt aan moet gaan voldoen.

We starten met de eerste voorwaarde: "de polis moet actueel zijn":

- Tabel: Polis

- Veld: Status

- Operator: is gelijk aan

- Waarde: actueel

Een kleine uitleg van de kolommen rechts:

En/Of:

Hier kunt u kiezen uit "En" (bijvoorbeeld: iemand heeft een motorrijtuigen- EN een levensverzekering lopen) en "Of" (bijvoorbeeld: toon polissen met de hoofdbrache motorrijtuigen die OF auto als subbranche hebben OF Caravan)

Tabel:

Hier wordt een aantal tabellen getoond die betrekking hebben op het Workflow type waar u in zit

Veld:

Hier wordt een aantal velden getoond die betrekking hebben op de tabel die u gekozen heeft

Operator:

Hier geeft u aan wat het criterium is: gelijk aan, ongelijk aan, komt voor in en komt niet voor in

Waarde:

Wat er getoond moet gaan worden (bijvoorbeeld "actueel" als u alle actuele polissen op wilt gaan halen.

Stap 4: Klik in dit voorbeeld nog een keer op "Criterium" om het tweede criterium aan te geven: laat me alle motorruijtuigen polissen zien:

Stap 5: Deze stap mag ook als eerste, maar verzin ook nog een titel voor de voorwaarde zodat hij makkelijk te herkennen is.