Onderstaande informatie is niet meer geldig vanaf versie 1.2626 (staat nu in testfase). Vanaf die versie gaat het inloggen namelijk via de Identity server en worden wachtwoorden niet meer via Assu beheerd. U dient hiervoor wel eerst actie te ondernemen en een nieuwe gebruikersnaam en sterk wachtwoord aan te leggen.

Lees hier hoe dit werkt.

Als u gebruik maakt van software die gebruik maakt van een wachtwoord is het belangrijk dat u een uniek wachtwoord aanmaakt wat moeilijk te kraken is.

Dit geldt uiteraard ook voor  Assu®.

Een aantal tips voor een goed wachtwoord:

Let op het volgende als u een wachtwoord aan gaat maken:

Een wachtwoord legt u als volgt aan in Assu® (volg de stappen die in dit hoofdstuk beschreven staan omdat u dit doet als u voor het eerst een gebruiker aanlegt en later als u een wachtwoord wilt wijzigen).

Stap 1: Ga via tabblad "Beheer" naar "Gebruikers" (let op, hier heeft u de juiste rechten voor nodig, indien u deze niet heeft vraag het uw Super User / Key User om dit voor u te doen)

Stap 2: Open de juiste gebruiker in het gebruikersoverzicht (in het geval van wachtwoord wijzigen naar een beter wachtwoord), anders komt deze stap vanzelf als u een nieuwe gebruiker aanlegt:

Stap 3: in het volgende scherm vult u uw wachtwoord in en klikt u op "Opslaan" (let op, dit scherm heeft betrekking op Assu versies vanaf versie 1.2625.3.1, heeft u een oudere versie dan hoeft de gebruikersnaam geen e-mailadres te zijn):

Wat u verder kunt doen als een stukje extra beveiliging van uw wachtwoorden is onder het witte boekje via "Instellingen-Algemeen-beveiliging" uw inlogbeveiliging goed inrichten.

Een wachtwoord mag maximaal 15 tekens en minimaal 8 tekens lang zijn!!!