Om de gebruikersrol eenmalig in te stellen voor de werklijst volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Ga naar tabblad 'Beheer' en dan naar 'Gebruikersrollen':

Stap 2: Open de rol in kwestie door te dubbelklikken of het potloodje aan te klikken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Hier staan twee gebruikersrollen die betrekking hebben op de Werlijst:

- Werklijst: deze rol mag alles in de werklijst behalve "beheertaken". Deze rol mag dus niet door middel van het witte boekje naar de werklijstinstellingen gaan.

Met "lezen" kunt u de werklijst inzien en gebruiken

Met "Muteren" mag u muteren in de werklijst items.

- Werklijst beheer: deze rol mag alles wat met de werklijst te maken heeft

"lezen" is voor deze rol niet van toepassing omdat deze rol alles mag

"muteren" met deze optie mag u werklijst instellingen aanpassen en alle items inzien van de gebruikers en gebruikersgroepen.

Stap 3: Vink de juiste rechten aan voor de werklijst onder 'Werklijst beheer' en klik daarna op 'Opslaan'.

Een gebruiker kan lezen of muteren. De functionaliteit 'definitief verwijderen' zit niet in de werklijst!