Wat zijn nu eigenlijk Workflow Activiteiten?

Workflow activiteiten zijn de stappen die gebruikt kunnen worden om een Workflow (definitie) op te bouwen. Iedere Workflow (definitie) zal dus opgebouwd zijn uit een aantal activiteiten.

Door middel van deze stappen bouw je actiepunten in de "flow" in waarop er iets gebeurt. Bijvoorbeeld "maak een taak aan met een bepaald onderwerp voor een bepaalde gebruiker".

Er is in Assu een onderscheid tussen Hoofdactiviteiten en Subactiviteiten.

De Hoofdactiviteiten zijn de activiteiten die de actie in de Workflow gaan bepalen. Ze zijn vanuit het activiteiten overzicht naar het midden van het scherm te slepen om zo een stap in de Workflow te gaan vormen. Als een activiteit ingesleept is zal er rechts een nieuw gedeelte van het scherm tevoorschijn komen waarin de actie gespecificeerd kan gaan worden.

Subactiviteiten zijn activiteiten die alleen bestaan als onderdeel van een andere Workflow activiteit.