In Assu® heeft u de mogelijkheid om zelf het Bedrijfscertificaat in te regelen door middel van een wizard.

Dit is voor u van toepassing als u al langer klant bij ons bent en al een ingericht bedrijfscertificaat hebt dat verlengd dient te worden (u krijgt hiervoor een mail van Solera)

Dit geldt uiteraard niet voor startende kantoren want dan regelen wij dit in onze migratie service.

We hebben hieronder een stappenplan opgesteld waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Dit geldt vanaf versie 1.2628.3.16. Als u de nieuwste versie van Assu® wilt hebben kunt u via A.i. Servicedesk een ticket aanmaken met de vraag om de nieuwste update te ontvangen. Onderin Assu® vindt u het versienummer.

Stap 1: Start de wizard in Assu. Deze wizard vindt u onder tabblad "Beheer" in Assu® (hier heeft u de juiste rechten voor nodig) en u klikt daar op "Bedrijfscertificaat inlezen".

Volg de wizard in onderstaande stappen:

Stap 2: In deze stap hoeft u alleen maar op "Volgende>" te klikken:

Stap 3: Maak een keuze uit de onderstaande opties:

1. Ik wil een bestaand bedrijfscertificaat vernieuwen: vul dan het e-mailadres van het bedrijfscertifiaat en de BCC code in. Klik op volgende en ga door met stap 6.

De BCC code is uitgegeven door Solera en bestaat uit 6 tekens. 3 tekens zijn per mail verstuurd bij het aanvragen van het certifcaat en 3 tekens zijn via SMS verstuurd.

Het mailadres van het bedrijfscertifcaat is per mail verstuurd.

2. Ik heb zelf het ABC bestand al opgehaald met de ABC tool van Solera en wil deze inlezen. Klik op volgende Ga door met stap 4.

Stap 4: kies hier de locatie van het ABC bestand en het wachtwoord van het bedrijfscerficaat en klik op volgende. Het wachtwoord is uitgegeven door Solera maar kan je ook terugvinden in Assu®, Volg het volgende pad:

1. Witte boekje
  1. Instellingen
  1. ADN
  1. Klik op het vergrootglas om het wachtwoord zichtbaar te maken

Stap 5: De gegevens van het certificaat worden u getoond. U ziet hier ook gelijk de geldigheid van het certificaat. Klik op "Volgende>" om verder te gaan

Stap 6:  In deze stap selecteert u indien nodig de ADN( I09) postbus waaraan het certificaat gekoppeld dient te worden door erop te klikken.

Indien u geen postbus heeft of u niet wilt koppelen dan klikt u in dit scherm op "Volgende>"

Stap 7: In deze stap selecteert u indien nodig de EMS postbus waaraan het certificaat gekoppeld dient te worden door erop te klikken.

Indien u geen postbus heeft of u niet wilt koppelen dan klikt u in dit scherm op "Volgende>"

Stap 8: Controleer in dit scherm de postbussen en klik op "Volgende>":

Stap 9: U bent nu klaar met het inlezen van het certificaat.

Alleen bij een nieuw bedrijfscertificaat dient u dit nog wel zelf handmatig in te lezen bij ASR. Lees hier hoe dit werkt. U start hiermee door op de knop ".pfx bestand opvragen" te klikken.

Het wachtwoord is hetzelfde als u eerder heeft gebruikt en kan opgevraagd worden bij Solera.

Stap 10: Let er tenslotte op dat er bij de Aplaza instellingen tabblad Algemeen in Assu® een gebruiker geselecteerd is. Lees hier hoe dit werkt.

Klik tenslotte op "Voltooien" om de wizard te beëindigen