In het witte boekje onder "Aplaza kunt u uw Aplaza instellingen regelen.

Let op; voor het gebruik van Aplaza dient u aangemeld te zijn via www.aplaza.nl en in het bezit te zijn van een Bedrijfscertificaat dat geëxporteerd dient te zijn op uw server.

Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met ons via: 076-5716178.

Of een mail sturen naar onze helpdesk:

Wilt u informatie over het inregelen van het Bedrijfscertificaat? Neem dan contact op met onze Helpdesk.

ALGEMENE INFORMATIE:

Aplaza levert het volgende aan:

- Prolongatieberichten

- Mutatieberichten

- Documenten

Voor het verwerken van prolongatie en mutatieberichten verwijzen wij u naar het hoofdstuk 'Prolongatie en ADN berichten'

U krijgt vervolgens een EMS postbusnummer en een wachtwoord. Deze dient u in te vullen bij uw Aplaza instellingen in Assu®.

Hiervoor gaat u via het witte boekje links bovenin uw scherm naar 'Instellingen' - 'Aplaza' en dan naar het tweede tabblad "EMS-postbussen"

VERWERKING BERICHTEN POSTBUS:

De Aplaza instellingen ook in te stellen op basis van de procescode. U kunt dan per documentsoort met de juiste procescode aangeven welke regels er automatisch verwerkt mogen worden.

Bovenaan kunt u de naam van de gebruiker aangeven die gebruikt wordt in het archief van APLAZA.

In het middelste gedeelte van het scherm kunt u aangeven welke berichten automatisch verwerkt moeten worden (zie voorbeeld hierboven).

Let op; indien er een reactie verwacht wordt van de maatschappij of het documenten ook nog naar de klant verzonden moet worden wordt deze niet automatisch verwerkt!

Bij de kolom "Behalve bij" kunt u aanvinken of het specifieke document voor een bepaalde maatschappij niet automatisch verwerkt hoeft te worden

Door een vinkje te zetten bij "Koppel aan maatschappij" kunt u de maatschappijdocumenten direct achter de maatschappij laten verwerken. De documenten vindt u dan terug in het docarchief van de betreffende maatschappij.

Voor het verwerken van prolongatie en mutatieberichten verwijzen wij u naar het hoofdstuk 'Prolongatie en ADN berichten'

Screenshot versie 1.2624 ter illustratie

AANVULLENDE INFORMATIE:

Onderaan het algemene APLAZA schermen ziet u een viertal mogelijkheden waar u een vinkje kunt plaatsen. We zullen deze alle vier uitleggen:

Optie:

Omschrijving:

Documentnaam en beschrijving invoeren bij handmatige berichtverwerking:

Als u hier een vinkje zet kunt u bij een handmatige berichtverwerking zelf de documentnaam en beschrijving involeren. Ander slaat Assu zelf het document op onder de naam die de maatschappij aanlevert.

Meerdere documenten tegelijk via een wachtrij verwerken:

Door hier een vinkje te zetten kunt u aangeven dat bij het selecteren van meerdere digitale documenten om te verwerken deze in een wachtrij komen te staan. Dit is niet iets wat u ziet gebeuren, maar iets wat achter de schermen gebeurt zodat u gewoon door kunt werken en het systeem u niet "vast" zet in uw overige bezigheden.

Let op: Als dit vinkje aan staat dan kunt u geen automatische handelingen zetten op dit proces omdat uw pc hiermee bezig is achter de schermen.

Documenten koppelen ongeacht of de aanlevering voor polis of pakket is:

Deze optie is nieuw vanaf versie 1.2624. Door hier een vinkje te zetten heeft u de mogelijkheid om de polis automatisch te koppelen ook al is de polis invoer anders dan de aanlevering.

Verwerkte documenten meteen ook doorsturen naar intermediair:

Dit veld is voor gebruikers van de Postenbank module.

Door hier een vinkje te zetten worden verwerkte APLAZA documenten meteen doorgestuurd naar het intermediair.

DOCUMENTBESCHRIJVINGEN:

Onder het tabje "Documentbeschrijvingen" kunt u aangeven welke beschrijving het document moet krijgen.

De standaardbeschrijvingen waar u uit kunt kiezen zijn te beheren via de Stamtabellen-Algemeen-documentbeschrijvingen.

Screenshot versie 1.2624

Dit kan later van toepassing zijn indien u standaard een bijlage bij een factuur wilt toevoegen.

Aplaza documenten worden 1 maand bewaard in de database. Dit in verband met het feit dat de database anders te snel volloopt en zo voor een traag programma zorgt.

Dit gebeurt alleen achter de schermen dus u zult hier niets van merken. Documenten blijven gewoon te openen en niet verwerkte documenten blijven gewoon in de lijst staan.