Als de offerte naar de klant verzonden is en de klant gaat akkoord met deze offerte geeft u dat via AWI door en kunt u onder de knop "offerte overzicht" de offerte voortgang bewaken. De statusmeldingen die betrekking hebben op de offerte komen via AWI in Assu binnen:

Aan de verschillende statussen kunt u Workflows hangen in Assu (bijvoorbeeld "maak een taak aan als de offerte status wijzigt  naar geaccepteerd"). Deze Workflows kunt u bij de AWI instellingen onder het witte boekje vinden. Zonder deze Workflows zult u de statussen zelf in de gaten moeten houden.

De offerte statussen volgen de AFM statussen dus zijn niet uniek voor Assu!