Wanneer u een bancair product beheert voor uw relatie kunt u die in Assu® aan deze relatie toevoegen.

U dient hiervoor een aantal stappen door te voeren in uw systeem.

Stap 1: Om een bancair product aan een relatie toe te voegen klikt u op de relatiekaart boven in het lint op "bancair met een plusje erbij" of op de bancair product-tegel op het groene plusje .

Stap 2: U krijgt een wizard te zien die u helpt om de eerste informatie in te vullen.

Deze wizard bevat drie tabbladen. In het eerste tabblad dient u de rekeninggegevens in te vullen.

Dit tabblad heeft de volgende velden:

Rekeningnummer:

In dit veld vult u het rekeningnummer in.

Bank:

Kies hier de gewenste bank. Deze lijst is een stamtabel en is te onderhouden via 'Stamtabellen-bancair'.

Rekeningvorm:

Hier kiest u de rekeningvorm van het bancair product. Deze lijst is een stamtabel en is te onderhouden via 'Stamtabellen-bancair'.

En/Of rekening:

Wanneer deze rekening een en/of-rekening is vinkt u deze checkbox aan.

Internetrekening:

Als dit bancair product een internetrekening is vinkt u deze checkbox aan.

Creditcard:

Wanneer een creditcard onderdeel is van dit bancair product vinkt u deze checkbox aan.

Salariskrediet:

Wanneer de bank salariskrediet toestaat vult u hier in hoe groot dat krediet mag zijn.

Saldo:

Als het saldo op het bancair product bekend is vult u dat in dit veld in.

Korte opmerking:

In dit tekstveld vult u een korte omschrijving van het bancair product in.

Na het invullen van alle velden op dit tabblad klikt u op het groene pijltje naar rechts of op het tweede tabblad.

Stap 3: Op het tweede tabblad kunt u een tweede rekeninghouder toevoegen. (is die er niet dan kunt u dit scherm leeg laten en op groene pijltje)

Dit scherm bevat de volgende velden:

Partner:

Wanneer de tweede rekeninghouder de partner is van de eerste rekeninghouder vinkt u deze checkbox aan.

Anders:

Wanneer de tweede rekeninghouder niet de partner is vinkt u deze checkbox aan.

Relatie:

Hier vult u in wat voor relatie de tweede rekeninghouder heeft met de eerste rekeninghouder.

Naam:

In dit veld vult u de naam van de tweede rekeninghouder in.

Adres:

Hier vult u de straatnaam, het huisnummer en de huisnummertoevoeging van de tweede rekeninghouder in.

Wanneer u op klikt opent het scherm voor adresverrijking

Wanneer u op klikt kunt u een adres van een aan de eerste rekeninghouder gekoppelde relatie kiezen. Assu® zal dan het adres-, postcode- en plaats-veld voor u invullen aan de hand van het gekozen adres.

Postcode:

Hier vult u de postcode van de tweede rekeninghouder in.

Plaats:

In dit veld vult u de woonplaats van de tweede rekeninghouder in.

BSN:

In dit veld vult u het BSN van de tweede rekeninghouder in.

Wanneer u alle velden heeft ingevuld of er is geen tweede rekeninghouder klikt u op het groene pijltje naar rechts of op het derde tabblad.

Stap 4: Op het derde tabblad vult u de gegevens van een eventuele gemachtigde in. Is deze er niet dan kunt u dit scherm leeg laten.

Dit scherm bevat de volgende velden:

Naam:

In dit veld vult u de naam van de gemachtigde in.

Adres:

Hier vult u de straatnaam, het huisnummer en de huisnummertoevoeging in van de gemachtigde in.

Wanneer u op het huisje klikt opent het scherm voor adresverrijking

Wanneer u op het poppetje klikt kunt u een adres van een aan de eerste rekeninghouder gekoppelde relatie kiezen. Assu® zal dan het adres-, postcode- en plaats-veld voor u invullen aan de hand van het gekozen adres.

Postcode:

In dit veld vult u de postcode van de gemachtigde in.

Plaats:

Hier vult u de woonplaats van de gemachtigde in.

BSN:

In dit veld vult u het BSN van de gemachtigde in.

Na het invullen van alle velden klikt u op "Opslaan" om het bancair product in Assu® op te slaan.

U komt dan in de bancair produktkaart waar u aanvullende gegevens kunt administreren. Zie hiervoor het hoofdstuk 'Bancair productkaart'.