In dit hoofdstuk leggen we uit hoe het versturen van een digitaal te tekenen document in zijn werk gaat.

Als de rapportage en sjabloon ingericht zijn kunt u het digitaal te ondertekenen document naar de relatie gaan versturen.

Let op: dit geldt alleen voor PDF documenten!!

Doe dit volgens onderstaande stappen:

Stap 1: Ga naar het docarchief van de relatie naar wie u een document wilt gaan versturen.

Stap 2: Selecteer het document wat u wilt gaan verzenden en klik op het icoontje voor digitaal ondertekenen:

Stap 3: Er opent nu een wizard die u door dient te lopen. Klik op "Volgende>" in het eerste scherm:

Stap 4: Vul een omschrijving in en ook een expiratiedatum:

Stap 5: In het volgende scherm vult u in wie de adviseur is en om welke relaties dat het gaat:

Stap 6: Selecteer het juiste e-mail sjabloon:

Stap 7: Klik op "Ja" bij de melding als u akkord bent om verder te gaan en "Nee" als u misschien iets vergeten bent en nog een stap terug wilt doen.

Stap 8: Wacht even tot de mail verzonden is en klik vervolgens op "Voltooien" omn de wizard af te sluiten:

Het digitaal te tekenen document zal eerst naar de adviseur gezonden worden ter ondertekening. Dit gaat buiten Assu om, maar voor de duidelijkheid hebben we hier onder wat screenshots ter illustratie toegevoegd:

In Outlook zal de binnenkomende mail er bij de adviseur er ongeveer zo uitzien met een link naar CM voor de ondertekening:

Klik op "Onderteken document" en u komt op een pagina van CM waar u zelf een handtekening kunt plaatsen of een handtekening die u zelf al opgeslagen heeft staan kunt ophalen:

De adviseur dient vervolgens zijn of haar naam in te vullen en op "Onderteken document" te klikken:

En dat was het dan voor de adviseur :)

De relatie krijgt op een zelfde manier ook een mail en volgt dezelfde stappen als hierboven:

Als de relatie getekend heeft zal de adviseur in Outlook tenslotte weer een mail binnen krijgen met als bijlage het door beide partijen getekende document (de relatie krijgt hier ook een exemplaar van voor eigen administratie). De bijlage kan in het documentenarchief van de relatie gesleept worden en het proces is compleet: