Vanaf versie 1.2623 is het mogelijk om een groep te hangen aan een bepaalde taak.

Hoe dit werkt zullen we in dit hoofdstuk uitleggen.

Zorg er allereerst voor dat uw gebuikersgroepen goed aangelegd zijn. Hoe u dit doet kunt u in dit hoofdstuk lezen.

Stap 1: Open de takentegel van de juiste relatie- of productkaart en klik op het groen plusje om een nieuwe taak op te gaan maken.

Stap 2: Het takenscherm opent nu. Selecteer bij "uit te voeren door groep" de juiste grebruikersgroep:

Stap 3: Haal nu de bovenste "uit te voeren door" weg als het alleen om een groep gaat.

Stap 4: Als alle gegevens met betrekking tot de taak juist ingevuld zijn klikt u onderaan het scherm op "Opslaan".

De taak zal nu in het takenoverzicht te zien zijn.

Stap 5: In de takentegel links onderin uw cockpit kunt u ook zoeken op taken voor een bepaalde gebruikersgroep door bij "uitvoerder groep" de juiste groep te selecteren:

Bij iedereen die in de geselecteerde gebuikersgroep zit zal de taak hier te zien zijn.

Achter de regel "Uitvoerder" staat een trechtertje. Door hier op te klikken weet het systeem dat alle taken getoond moeten worden van de ingelogde gebruiker. Dit zijn alle taken inclusief de taken van de gebruikersgroepen waar de ingelogde gebruiker deel van uitmaakt.

Als er in een groep 2 mensen zitten en 1 persoon neemt de taak in behandeling door bovenaan de taak bij "uit te voeren door" zijn of haar naam te zetten, dan zal de 2e persoon die in de groep zit niet langer een herinnering krijgen als er een herinnering op de taak staat omdat persoon 1 hem al in behandeling heeft.