In dit hoofdstuk wordt getoond wat een bepaald onderdeel in de gebruikersrollen doet. 

Stap 1: Klik in de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Beheer-gebruikersrollen'


Stap 2: Dubbelklik op een rol in de lijst om de rechten te bepalen van de desbetreffende rol (bijv. Gebruiker).



Vervolgens opent het volgende scherm:



U kunt zelf aanvinken in de kolome 'Selectie' wat een medewerker wel en niet mag binnen het Assu® pakket. U kunt de volgende onderdelen selecteren:

Abonnementen:

Lezen: mag naar abonnementen worden gezocht 

Muteren: abonnemrnten mogen worden aangepast

Historisch maken: abonnementen mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: abonnementen mogen definitief verwijderd worden


ADN / Prolongatie:

Lezen: tabblad Financieel/ADN is beschikbaar en er mogen ADN berichten verwerkt worden

Muteren: Er mag gemuteerd worden in de berichten

Historisch maken: berichten mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: berichten mogen verwijderd worden


Aplaza berichten:

Lezen: Aplaza berichten mogen geopend worden

Muteren: Aplaza berichten mogen verwerkt worden 

Definitief verwijderen: Aplaza berichten mogen verwijderd worden


AVG

Lezen: mag in AVG instellingen worden gezocht 

Muteren: AVG instellingen mogen worden aangepast

Definitief verwijderen: er mag definitief verwijderd worden in de AVG instellingen


Bancair

Lezen: mag naar bancaire producten worden gezocht 

Muteren: bancaire producten mogen worden aangepast

Historisch maken: bancaire producten mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: bancaire producten mogen definitief verwijderd worden


Beheer

Lezen: de gegevens van gebruikers, gebruikers rollen, gebruikersgroepen, portefeuilles en nieuwsberichten mogen worden ingezien.

Muteren: de beheer gegevens mag gewijzigd worden. 

Historisch maken: gebruikers mogen verwijderd worden

Definitief verwijderen: gebruikers rollen mogen verwijderd worden


Qua knoppen vallen de volgende knoppen hier onder:

- de knop voor de database

- de knop voor de tijdgebonden servertaken

- de knop voor de instellingen

- de knop voor de koppelingen


Al deze knoppen vindt u onder het witte boekje (zie afbeelding). Als u dus geen Beheerrechten heeft kunt u deze knoppen niet zien in uw overzicht.


Boekhoudkoppeling: 

Lezen: gegevens in de boekhoudkoppeling mogen worden ingezien.

Muteren: de gegevens mogen gewijzigd worden. 

Historisch maken: gegevens mogen verwijderd worden

Definitief verwijderen: gegevens mogen verwijderd worden


CRM

Lezen: mag naar relaties worden gezocht 

Muteren: relaties mogen worden aangepast

Historisch maken: relaties mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: gegevens mogen definitief verwijderd worden


Financieel

Lezen: de financiele gegevens mogen worden ingezien.

Muteren: de gegevens mag gewijzigd worden. 

Historisch maken: gegevens mogen verwijderd worden

Definitief verwijderen: gegevens mogen verwijderd worden


Financieringen

Lezen: mag naar financieringen worden gezocht 

Muteren: financieringen mogen worden aangepast

Historisch maken: financieringen mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: financieringen mogen definitief verwijderd worden


Hiaatprofielen

Muteren: Er mogen hiaatprofielen worden aangemaakt

Definitief verwijderen: Hiaatprofielen mogen verwijderd worden


Hiaatbepalingen

Lezen: Er mogen naar hiaatbepalingen gezocht worden

Muteren: De hiaatbepalingen mag worden gestart in de cockpit


Hypotheken

Lezen: mag naar hypotheken worden gezocht 

Muteren: hypotheken mogen worden aangepast

Historisch maken: hypotheken mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: hypotheken mogen definitief verwijderd worden


Maatschappijkaart

Lezen: mag naar maatschappijen worden gezocht 

Muteren: maatschappijen mogen worden aangepast

Definitief verwijderen: maatschappijen mogen definitief verwijderd worden


Management

Lezen: mag de management gegevens inzien


Management geldt ook voor het maken van selecties. Als dit niet aangevinkt staat mag je ook niet naar het scherm waar je de selecties kunt maken. (vanaf versie 1.2621)


Onderhoud 

Lezen: Alle schermen onder tabblad Onderhoud kunnen worden ingezien

Muteren: Ze kunnen kunnen worden gewijzigd

Definitief verwijderen: Ze kunnen verwijderd worden


Onderhoud  Stamtabellen

Lezen: Al de stamtabellen kunnen worden ingezien

Muteren: Al de stamtabellen kunnen worden gewijzigd

Definitief verwijderen: Al de stamtabellen kunnen verwijderd worden


Polis provisie gegevens

Lezen: provisie gegevens van de polis mogen worden ingezien

Muteren: provisie gegevens van de polis mogen gewijzigd worden

Historisch maken: provisie gegevens van de polis mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: provisie gegevens van de polis mogen definitief verwijderd worden


Polissen

Lezen: mag naar polissen worden gezocht 

Muteren: polissen mogen worden aangepast

Historisch maken: polissen mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: polissen mogen definitief verwijderd worden


Rapportages

Lezen: mag naar rapportages worden gezocht 

Muteren: rapportages mogen worden aangepast

Definitief verwijderen: rapportages mogen definitief verwijderd worden


Schades

Lezen: mag naar schades worden gezocht 

Muteren: schades mogen worden aangepast

Historisch maken: schades mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: schades mogen definitief verwijderd worden


Sjablonen

Lezen: mag naar sjablonen worden gezocht 

Muteren: sjablonen mogen worden aangepast

Definitief verwijderen: sjablonen mogen definitief verwijderd worden


Taken

Definitief verwijderen: vanaf versie 1.2621 kunt u hier aangeven of iemand taken definitief mag verwijderen. De verwijderde taken blijven echter wel altijd nog op te vragen door een medewerker met "administrator" rechten. Ze zijn dan terug te vinden onder de takentegel in de cockpit.


Tijdregistratie

Lezen: Tijdregistratie facturatie- en activatiescherm mag geopend worden

Muteren: Tijdregistraties mogen gewijzigd worden

Historisch maken: Tijdregistraties mogen historisch gemaakt worden

Definitief verwijderen: Tijdregistraties mogen verwijderd worden


Urenverantwoording

Lezen: Tijdregistratie Dagoverzicht is beschikbaar in de cockpit

Muteren: Tijdregistratie Overzicht is beschikbaar in de cockpit


Werklijst

Lezen: de werklijst is beschikbaar in de cockpit

Muteren: er mag gemuteerd worden in de werklijst en werklijstitems


Werklijstbeheer

Lezen: er mag gelezen worden in de beheer schermen van de werklijst

Muteren: er mag gemuteerd worden in de werklijst beheer schermen


Workflow / Automatische handelingen

Lezen: Het workflows/automatische handelingen mag getoond worden en bekeken worden

Muteren: ze mogen gemuteerd worden

Definitief verwijderen: ze mogen verwijderd worden