Op dit tabblad vindt u de adresgegevens, telefoonnummer(s) en e-mailadres(sen) van de relatie. Ook kunt u hier aanvinken of de relatie uitgesloten moet worden van mailingen en/of SMS.

Standaard laten wij enkel het primair adres, primair telefoonnummer en primair e-mailadres zien.

Wanneer u echter op de knop met de papiertjes klikt krijgt u een overzicht van alle bekende gegevens. Hier ziet u een overzicht van alle bekende adressen, telefoonnummers en e-mailadressen.

Alle drie de overzichten bevatten de volgende knoppen:

Groen plusje:        Voeg een adres, telefoonnummer of e-mailadres toe.

Geel potlood:        Wijzig het geselecteerde adres, telefoonnummer of e-mailadres.

Rode knop:        Verwijder het geselecteerde adres, telefoonnummer of e-mailadres.

XL knop:        Exporteer het huidige overzicht naar Excel®. Dit kan ook met de toetsencombinatie Ctrl + E.

De velden primair telefoonnummer en primair e-mailadres bevatten daarnaast nog een extra knop:

Telefoon knop:        Wanneer u Assu® gekoppeld heeft met een VoIP-centrale kunt u met deze knop direct dit nummer bellen.

Enveloppe knop:        Opent het communicatie-venster om deze relatie een e-mail sjabloon te sturen.

Bij het toevoegen van een adres krijgt u het volgende scherm te zien waar u onderstaande velden dient te vullen:

Is postbus:

Wanneer het adres een postbus is vinkt u deze checkbox aan.

Is antw.nummer:

Wanneer het adres een antwoordnummer is vinkt u deze checkbox aan.

Adres:

In het eerste veld vult u de straatnaam in. Dit is een verplicht veld.

In het tweede veld vult u het huisnummer in. Dit is een verplicht veld.

In het derde veld vult u een eventuele huisnummertoevoeging in.

Wanneer u op het huisje klikt opent u de adresverrijking. Dit is een betaalde dienst!

Postcode:

Vul hier de postcode in (verplicht veld).

Plaats:

Vul hier de plaatsnaam in (verplicht veld).

Let op: houd de plaatsnamen overal gelijk (dit in het geval van Den Haag of 's-Gravenhage). Dit kan namelijk problemen geven met selecties!

Provincie:

Vul de provincie in.

Land:

Standaard wordt hier Nederland in gevuld.

Adrestype:

Bij het sturen van sjablonen en facturen zal Assu® eerst zoeken naar een postadres. Als dat niet gevonden is zal Assu® zoeken naar een bezoekadres. Andere adrestypes worden niet gebruikt voor communicatie.

Datum per:

Hier geeft u op per wanneer de relatie dit adres heeft.

Primair:

Wanneer u dit adres als primair adres wilt opslaan en dus wilt laten zien op het tabblad ‘Algemeen’ vinkt u deze checkbox aan.

Opmerkingen:

Eventuele opmerkingen over dit adres kunt u in dit veld kwijt.

Wanneer u een nieuw adres toevoegt aan een relatie zal Assu® u vragen welke van de gekoppelde relaties ook dit adres moeten krijgen. Zo kunt u een heel gezin in één keer ‘verhuizen’.

Voor het toevoegen van een nieuw telefoonnummer heeft u de volgende velden:

Telefoonnr.:

Hier vult u het telefoonnummer in. Dit mag met koppeltekens en spaties. Een eventuele koppeling met een VoIP-centrale zal deze negeren. Dit is een verplicht veld.

Primair:

Als u dit telefoonnummer als primair wilt toevoegen en wilt tonen op het tabblad ‘Algemeen’ vinkt u deze checkbox aan.

Opmerkingen:

Eventuele opmerkingen bij dit telefoonnummer kunt u in dit veld kwijt.

Type:

Hier vult het type telefoonnummer in.

Bij het toevoegen van een nieuw e-mailadres heeft u de volgende velden:

E-mailadres:

Hier vult u het e-mailadres in. Dit is een verplicht veld.

Type:

Hier kiest u voor ‘Privé’, ‘Werk’ of ‘Factuur’.

Mailadressen van type 'Factuur' worden gebruikt voor facturen per e-mail. Bij meerdere factuur e-mailadressen zullen deze allemaal een factuur ontvangen!!

Als u GEEN factuur e-mail adres invult dan wordt het primaire e-mail adres aangehouden tijdens het verzenden van een factuur omdat Assu kijkt naar het communicatieprofiel. Als daar namelijk factuur verzending per e-mail aangevinkt staat kijkt het systeem naar het primaire e-mailadres

Primair:

Als u dit e-mailadres wilt toevoegen als primair e-mailadres en wilt tonen op het tabblad ‘Algemeen’ vinkt u deze checkbox aan. Het primaire e-mail adres is altijd leidend als e-mail adres. Het communicatieprofiel kijkt hier dan ook naar bij het verzenden van e-mails vanaf de diverse productkaarten.