Nu dat het Bedrijfscertificaat is omgezet naar een bruikbaar digitaal certificaat moet het nog worden gekoppeld aan de Nationale Nederlanden en A.S.R.

Voor de A.S.R. is geen officiĆ«le handleiding beschikbaar, wij hebben hier zelf een omschrijving voor samengesteld die u hier onder kunt lezen.

Het gaat hierbij om handelingen in de extranetten van de maatschappij waar wij (A.i. Automatisering) geen toegang toe hebben.

Deze handelingen moeten dus door uw kantoor zelf worden uitgevoerd.

Voor de handleiding van Nationale Nederlanden kunt u de volgende link volgen: Digitaal Paspoort / Bedrijfscertificaat : adviseur.nn.nl

Regel voor u met de onderstaande stappen begint dat het certificaat op uw computer beschikbaar is.

De handleiding hiervoor vindt u hier: https://help.aiautomatisering.nl/assu/ZelfinregelenBedrijfscertificaat.html

Met de volgende stappen kunt u het Bedrijfscertificaat koppelen aan uw A.S.R. Cockpit omgeving:

• Installeer uw bedrijfscertificaat in de internetbrowser van uw computer.
  • Klik hier voor meer informatie over het installeren van een bedrijfscertificaat.
  • Log in op http://asrcockpit.nl en klik bovenaan de pagina op Adviseur.
  • Klik vervolgens op de tegel Kantoorgegevens.
  • U ziet een pagina met uw kantoorgegevens, hierop staat ook een blok Bedrijfscertificaat.
  • Als er nog geen bedrijfscertificaat is gekoppeld dan kunt u klikken op de regel Koppel Bedrijfscertificaat.
  • Kies uw bedrijfscertificaat in het selectiescherm.
  • U ziet een bevestiging van uw certificaat op het scherm. Klik op Koppelen om uw certificaat te koppelen.
  • Uw certificaat wordt dan gekoppeld en is zichtbaar op de pagina.
  • Om een certificaat te ontkoppelen klikt u op 'Ontkoppel bedrijfscertificaat' en vervolgens op OK.
  • U kunt dan opnieuw een (ander) bedrijfscertificaat koppelen door op 'Koppel Bedrijfscertificaat' te klikken.