Zo nu en dan komt het voor dat er relaties ontkoppeld moeten worden uit een dossier vanwege een echtscheiding o.i.d. De koppeling is dan niet meer van toepassing.

Zij horen dus uit het dossier verwijderd te worden zodat de partners zijn/haar eigen dossier krijgt (indien de persoon dit nog niet heeft) en niet meer gekoppeld staat aan de hoofdrelatie/partner.

Let op: in oudere versies van Assu® werkt het iets omslachtiger dan in versies nieuwe dan 1.2628!. We hebben beide uitleggen hier onder toegevoegd:

Versie ouder dan 1.2628:

Als u een relatie loskoppelt van zijn of haar partner blijft de hypotheek die ze voorheen samen hadden op beide relatiekaarten beschikbaar!

Bij het ontkoppelen van een relatie uit een dossier raden wij aan om de desbetreffende persoon niet in zijn/haar eigen dossier te verwijderen maar uit het dossier waarin zij gekoppeld is

Dit is alleen als men in meerdere dossiers gekoppeld staat.

Zorg er voordat u begint voor dat de polissen goed staan.

Dat wil zeggen dat de persoon die losgekoppeld gaat worden ook daadwerkelijk zijn of haar polissen gekoppeld heeft staan op zijn of haar relatiekaart.

Ga hiervoor in het dossier van de hoofdrelatie naar tabblad 'Gekoppelde polissen', selecteer de juiste polis(sen) die overgezet moeten worden en klik op het vierde icoontje van boven.

Selecteer in het juiste dossier de juiste persoon en klik op OK. De polis(sen) wordt/worden nu omgezet.

voorbeeld GIF ter illustratie versie 1.2620

Nu de polissen van de los te koppelen persoon omgezet zijn kan de persoon in kwestie als volgt losgekoppeld worden uit het dossier:

Stap 1: Klik op ‘Zoek Relatie’ in de cockpit van Assu® en zoek de desbetreffende relatie erbij.

Stap 2: Open de relatie. Standaard wordt de relatiekaart getoond bij het openen.

Stap 3: Klik op het tabblad van de Dossierkaart.

Stap 4: Klik op ‘Gekoppelde relaties’.

Stap 5: Selecteer de relatie die uit het dossier gehaald moet worden.
Stap 6: Klik op het rode knopje om de geselecteerde relatie te ontkoppelen uit het dossier.

Stap 7: Klik op ‘OK’.

voorbeeld GIF ter illustratie versie 1.2620

De persoon is ontkoppeld uit het dossier. Via ‘Zoek Relatie’ kan de persoon opnieuw worden opgevraagd en wordt deze persoon geopend in zijn/haar eigen dossier.

Betreft het een scheiding, vergeet dan niet:

1: de rol van de parter te veranderen:

voorbeeld GIF ter illustratie versie 1.2620

2: de burgerlijke staat van beide losgekoppelde personen te veranderen op de relatiekaart!

voorbeeld GIF ter illustratie versie 1.2620

Als het om een kind gaat wat losgekoppeld wordt omdat hij of zij op zichzelf gaat wonen kunt u hier zien of het kind thuiswonend is.

U krijgt na het aanklikken van de rode knop de vraag of het kind als uitwonend gemarkeerd moet worden. Kies 'Ja' als dit het geval is.

Versie later dan 1.2628:

In nieuwere versies van Assu® is het loskoppelen van een relatie makkelijker. Ga hiervoor naar het dossier van de relatie waar de persoon UIT moet en klik op de rode knop om los te koppelen. Lees hier hoe dit werkt.