Als u een Workflow activiteit aan wilt maken waarin er een e-mail verzonden moet worden gaat u als volgt te werk:

Let op: relaties die in deze Workflow komen moeten wel een geldig e-mail adres ingevuld hebben staan op de relatiekaart, anders kan er niks verzonden worden.

Stap 1: Maak een nieuwe Workflow definitie aan en sleep "Voer een actie uit" naar rechts zodat u onderstaand scherm te zien krijgt:

Stap 2: Vul een eigen titel in voor deze activiteit en indien gewenst een statusmelding.

Stap 3: Klik op "Soort actie" en kies "Verstuur een e-mail"

Stap 4: Bij "Sjabloon" selecteert u het juiste e-mail sjabloon.

Onder de eerste knop achter "Sjabloon" kunt u het gekozen sjabloon bekijken en onder de tweede knop kunt u het sjabloon eventueel aanpassen.

Stap 5: Als u aangeeft dat u de e-mail automatisch wilt laten versturen dan heeft u niet langer de mogelijkheid om bij "uit te voeren door" aan te geven wie de actie dient uit te voeren.

Stap 6: Wilt u de e-mail ook naar de partner versturen? Zet dan een vinkje bij "ook naar partner".

Stap 7: Bij "Beschrijving" kiest u de juiste beschrijving uit van de e-mail.

Stap 8: Bij "E-mailtype" kunt u het soort e-mailadres opgeven. Bijvoorbeeld: privé, werk, factuur.... Deze e-mail types zijn in te richten via de Stamtabellen-CRM.

Een scenario waarbij je deze optie kunt gebruiken is bijvoorbeeld dat je op de maatschappijkaart een apart e-mailadres aanlegt van de schade afdeling met als e-mailtype "schade".  Deze afwijkende e-mailtypes kun je aanleggen via je stamtabellen (stamtabellen-CRM-e-mailtypes). Je kunt dan in je schade workflow aangeven dat een e-mail naar het e-mailadres van het type "schade" verzonden moet worden bij die maatschappij (in plaats van naar het standaard primaire e-mailadres van die maatschappij).

Stap 3 t/m 7 kunt u in onderstaand voorbeeld terugzien:

Als u een mail verstuurt via een Workflow kunt u GEEN gebruik maken van de optie "e-mail uitstellen" in uw e-mail programma omdat een Workflow een vast proces is met een eigen tijdsinstelling!!