Stap 6: Factureren n.a.v. prolongatie:


Als alle prolongaties verwerkt zijn kunt u door middel van de knop "facturen afdrukken" in het ADN berichtverwerkingsscherm de facturen afdrukken die gemaakt zijn na aanleiding van het verwerken van de prolongatie.Facturen worden verzonden op basis van wat er in het communicatieprofiel van de relatie aangegeven staat voor factuurverzending.


Tijdens het verzenden zal er om een sjabloon gevraagd worden voor het verzenden van de brief of e-mail (bijvoorbeeld "factuurverzending"). 

Uiteraard dienen factuursjablonen altijd eerst aangemaakt te worden. Zie hiervoor het hoofdstuk over sjablonen.


Als het om 1 prolongatiefactuur die per e-mail verzonden gaat worden dan zal de mail als voorbeeld getoond worden in het scherm. Gaat het om meerdere mailtjes dan worden ze automatisch verzonden zonder voorbeeld.


Als er 5 facturen verzonden gaan worden zal een klant 5 mails ontvangen. Bij iedere factuur zal een factuurbijlage zitten als u dat aangegeven heeft.

Staat er op de polis aangegeven dat de incassomethode "Verzamelnota" is dan gaan alle losse facturen op 1 factuur. Iedere polis krijgt wel zijn eigen polisblad als bijlage erbij als polisblad als factuurbijlage aangegeven staat.


Let op; indien het vinkje "prolongatiefacturen afdrukken" op de polis uitstaat worden er via deze weg geen facturen afgedrukt! 


Als de prolongatie klaar is en de facturen zijn verzonden dan kunt u de incassobatch klaar gaan zetten.

Hoe u dit moet doen kunt u nalezen in het hoofdstuk in-/excasso.Boekingen die aangemaakt zijn door het verwerken van ADN berichten zijn niet meer aan te passen. U kunt er ook geen reden aan toe kennen. Dit is alleen mogelijk bij handmatige boekingen!!