We hebben binnen Assu een eigen mailbox beschikbaar waardoor u niet langer gebruik hoeft te maken van Outlook.

U mag natuurlijk altijd gebruik blijven maken van Outlook. Outlook en de AssuMailbox kunnen ook naast elkaar draaien want er wordt op en neer gesynchroniseerd.

Ook kunt u als u onze Assumailbox gebruikt nog steeds gewoon mailtjes vanuit Outlook naar bijvoorbeeld het docarchief van uw relaties slepen.

De AssuMailbox staat niet standaard aan maar dient u (kostenloos) aan te laten zetten.

Volg hiervoor onderstaand stappenplan:

Stap 1: Neem contact op met onze helpdesk:

Stap 2: De medewerk(st)er van de Support afdeling zet de module "AssuMailbox" voor u aan in ons interne registratiesysteem zodat wij weten dat uw kantoor de module gebruikt.

Stap 3: U dient in Assu opnieuw de licentiecode op te halen zodat ook Assu weet dat de AssuMailbox gebruik wordt:

Stap 4: Na het ophalen van de licentie gegevens moet Assu afgesloten worden.

Stap 5: Start Assu nu opnieuw op en ditmaal is de AssuMailbox module bekend in Assu. Ga via het witte boekje naar de e-mail instellingen en zet het vinkje aan voor mailen via de AssuMailbox

Stap 6: Start Assu nog 1 keer opnieuw op en bij het opstarten staat ditmaal de AssuMailbox aan (je ziet in het lint een icoontje staan voor de Assumailbox) (zie afbeelding hier onder)

Stap 7: Volg verder de instructies onderaan de afbeelding die u hieronder kunt zien om de instellingen van de AssuMailbox zelf op juiste wijze in te richten.

Als de AssuMailbox aan staat zal hij te vinden zijn in het lint in de cockpit:

Op het moment dat u de Assumailbox ingericht en geactiveerd heeft zal al uw mailcommunicatie automatisch vanuit de AssuMailbox verzonden worden!

Hoe deze mailbox werkt wordt uitgelegd in de volgende hoofdstukken:

Stappen om uit te voeren om je AssuMailbox in te regelen:

- de eerste keer in de mailbox (wizard)

- mailbox automatisch starten bij opstarten Assu

- Outlook mails openen in de Assu editor

- bijlages openen met Assu editor

- accounts beheren

- globale instellingen

- handtekeningen

- adresboek samenstellen

- uitgestelde e-mail

Algemene uitleg werking AssuMailbox:

- het hoofdscherm van de AssuMailbox

- handmatig koppelen van een e-mail

- koppeling verwijderen

- opnieuw koppelen

- archiveren

- gekoppelde relatie of product openen

- e-mail slepen naar docarchief

- categorie aan een e-mail toekennen

- mail opslaan als .EML bestand

- AssuMailbox UIT zetten

Met de systeembeheerder opnemen als de installatie niet werkt:

- wat te doen als de installatie niet lukt

Als u e-mail instellingen wijzigt dan dient u altijd Assu even opnieuw op te starten om de wijzigingen door te laten voeren!